Kurk Golf Lake + Valley aukeaa huomenna keskiviikkona 21.4. klo 12.00.
Ajanvaraus on nyt auki pelaajille:
https://www.chronogolf.com/club/kurk-golf

Kenttä on talvehtinut loistavasti ja kenttä avataan huippukunnossa, lukuunottamatta kaksi viheriötä, jotka avataan talviviheriönä. Miksi näin?
Onneksemme Kurkin viheriöt ovat suurimmilta osin rönsyrölliä. Kyseinen heinälaji ei ole niin herkkä lumihomeelle, joka valitettavasti ”riehui” tänä talvena monella suomalaisella golfkentällä. Suurin syy sen laajaan ilmenevyyteen on lumen sataminen sulaan maahan. Tällöin olosuhteet ovat suotuisat lumihomeelle. Sateinen ja lämmin syksy eivät tähän asiaan tuoneet yhtään helpotusta. Heinälajeilla on myös oma merkityksensä. Kylänurmikka on kasvitaudeille altis ja tästä syystä isoimpia tuhoja ollaankin nähty juuri kylänurmikka valtaisilla golfkentillä. Kurk Golfin Hill-puoli on osittain juuri tällainen ja sen takia pieniä talvivaurioita siellä onkin. Tosin, ne ongelmat johtuvat huonoista viheriöiden kuivatuksista.

Rönsyrölli viihtyy paikoissa, joissa valoisuus on hyvä. Tästä syystä sen osuus Laken varjoisimmilla viheriöillä numero kaksi ja kolme on vuosien saatossa vähentynyt. Varjoisissa oloissa kasvin kulutuksen kestävyys ei myöskään ole samaa luokkaa kuin ihanteellisella kasvupaikalla. Tänä talvena kyseiset viheriöt ovat kuitenkin talvehtineet kohtuullisen hyvin. Kyseiset viheriöt ollaan kylvetty ja taimettumista on harson alla jo tapahtunut, mutta kylmenevä sää viivästyttää niiden peliin ottamista. Ennusteet myös lupaavat monta päivää kestäviä sateita ja tällöin pelaajien kulutus kasville kertaantuu. Kausi on vasta alkamaisillaan ja kierrosmäärä tulee olemaan erittäin suuri, joten tästä syystä riskit kasvuunlähdön suhteen minimoidaan. Kyseiset viheriöt avataan pelille vasta sään lämmetessä.

 

1. ilmakuva Lakesta 11.4.2021
2. kuva Lake 2 tänään 20.4.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *